Tuesday, August 5, 2014

JANGAN BUANG FAMILY


hari ini, ahkak jujuelopez
terasa nak bagi nasihat pulak dekat adik adik yang baru bercinta.

never ever leave your family behind when you found someone so call lover.

ya lah, some parents tak open macam other parents yang tak kisah anak mereka ada pasangan.
but if your parent falls under the 'protective' category...sabar.
itu tanda nya mereka terlebih sayang dan tak percaya pada orang lain.



jangan lah sebab boyfriend baru tu tak berapa disukai oleh mak bapak, lu ambil keputusan untuk kawin lari. atau untuk keluar dari rumah dah tinggal bersama boyfriend baru tu.
 
no no no..

 
I was a teenager before.
My parent wasn't my best friend.
Buat tu tak kena. Buat ni tak betul tak boleh.
 
But now, bila lapang dada....lapang fikiran...
I thanked God for that.
Thank you GOD for giving me such a protective parent.
Because of them,
gua bukan budak budak liar.
gua tak minum arak.
gua tak ambil dadah.
dua tak berfoya foya.
I don't have to go to a club or disco looking for fun.
 
 
and when I get older, I have kids,
I think I'm being more protective than what my parent did.
muhauhaua...

 
so my advise,
yes...there are certain things that best to keep it to yourself.
and there are certain things that you have to share with them.
never throw them away forever.



 
and yes,
your opinion and theirs might be different.
but keep calm. there's always a better solution.
 
(alamak akid. nak kata vampire pon bukan...
tapi Nampak macam vampire jugak lah sikit sikit.
hahahaha.)
 
bak kata pepatah,
AIR DICINCANG TIDAK AKAN PUTUS.
 
gitew.
 
 
LOVE YOUR FAMILY.
 

2 comments:

  1. betol tuh jujue ...bila kita dah ada anak nih baru la kita paham cam na rasa parents kita kan

    ReplyDelete
  2. hehe sis neh mcm tau2 je ape yg happend to me now .. hehehehehe

    ReplyDelete