Friday, February 7, 2014

AMBEREEN'S FIRST DAY AT KINDY

Balik balik from Australia tu terus masuk sekolah.
Lucky we arrived Penang on Sunday morning. At least we have some few hours to spend for both Akid and Amber school preparations.

Preparations were made earlier before we left to Australia. Just some other little things saja pending. so we managed to prepare everything yang tak sempat  tu on Sunday.

nasib baju baju semua dah iron, kasut semua dah siap. bag pun dah siap.
cuma bawak akid gunting rambut gitu gitu saja.


mula mula tu takut juga kalau kalau ambereen buat hal takmo bangun awal.
but alhamdulillah, since the first day ok jer. especially on the first day tu memang terkejut sebab tak menangis, and she was so cool and excited.
but now ada jugak lah hari hari yang bila gerak menangis.
tapi takde lah teruk sangat.


ini semua gambar on her first day at school.
breakfast cornflakes.



yang  bawah ni second day..





but now, lain pulak cara.
bangun pagi, paksa mandi...sambil mandi kena umpan dengan movie FROZEN.
pasang siap siap, lepas tu baru dia keluar from toilet siap.
kasi 1 botol susu sambil tengok FROZEN.


nak keluar plak umpan dengan Original Soundtrack from FROZEN.
nasib lah zaman canggih boleh download.
nak muntah dah hari hari dengar lagu lagu FROZEN.
but janji anakanda bahagia sudah.


just bought this baju kurung. saja lah kasi pakai hari jumaat.
baru lah seiring dan sejalan dengan mama. baju kurung hari jumaat.
sweet.
huhuhu..

hari rabu pakai sportswear. 
baju belum dapat. nanti dah dapat gua tayang dalam ni ok!

every morning now, papa will send Akid to school.
when papa reach home, mama and amber are ready to go out.
cium cium...polok poolok and off we go...

dekat dekat nak sampai sekolah, kedengaran dialog ini:

"mama, ambil cepat tauuu. jangan lambat tauuu" sambil muka separuh masam dan mata ada sedikit berkaca.

hah! dia start dahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
sebijik macam AKID!!!!

Photobucket

1 comment: