Thursday, May 23, 2013

ROJAK TONGGEK BAGAN AJAM, PENANG.

Haluuu..
how are you today?

hari ni, nak buat segmen jalan jalan cari makan.
muahuahauha..

it's school holiday and if you are coming to Penang,
ok you can put it in your list as one of the places that you must go!
yeahh bebeh. 
but depends on how comfortable you are with the place.
because some people they refuse to come here because of the hygiene issue.
we talk about that later.

maklum lah, hari jumaat malam selalunya anak anak dah balik sungai dua. 
so on saturday and sunday we both were so.. 'don't know what to do'
sebab tu asyik keluar cari 'rojak tonggek'
hahahhaha...


There are few stalls yang jual buah buah yang dicucuk cucuk dalam lidi.
ada stall melayu and cina. its up to you mana mau pergi.
tapi nak bagitau lu nok, maknya yang hujung sekali tu kuah rojak dia memang
superb. jujuelopez selalu ke situ aja dong. huhuhu.


ok.
back to the hygiene issue.
some people diaorang tak sanggup nak makan rojak macam ni.
ya lah buah di cucuk cucuk pada lidi, kuah nya pula di celup celup oleh semua orang.
that is why some people who went there with brains, diaorang tak tarik buah dengan
gigi, mulut or tangan. tetapi diaorang tarik menggunakan mangkuk kuah rojak tu sendiri.
you got what i mean?
haiishhh.

macam lu makan satay, lu tarik daging tu menggunakan gigi kan?
so, kalau buah ni lu guna gigi is just not nice lah sebab sudah lah lu 
tarik guna gigi, masukkan semua dalam mulut plak tuh.
 entah nye lu gosok gigi ke tak pun hanya Tuhan saja yang Maha Mengetahui.
and then, lu gi celup plak dalam kuah rojak. orang ramai ramai celup 
kuah yang sama.
walllaaaaweiii..hiiiii...susah nak gambarkan. hahahaha.

mungkin sebab tu kuah tu jadi sedap kot kan?

hurmmm misteri........  



yes, macam cara jujuelopez buat di bawah ini is so wrong!
yup! so wrong. this is what i'm trying to explain.
gigit guna gigi untuk tarik buah ke depan. sebab kalau tak tarik,
takut lidi cucuk tekak lu kan.
ahh bila dah gigit, celup plak. 

some people said, bahaya because we do not know anybody yang ada 
Hepatitis B makan and kemungkinan merebak melalui kuah tu.

but lumrah manusia, selagi tak kena atas batang hidung sendiri..
we prefer using this slogan:
"ada aku kesahhhhhh"

pffuuhhhh...human!


ohhh yeaaaa.
wanna know why they called it 'rojak tonggek'?
look at my hubbybear for example, kena tonggek sikit masa nak makan tu
sebab takut kuah kena di baju. hahaha

"but hubby, ermm tak cukup tonggek lahhh itu macam.
itu bukan rojak tonggek itu rojak bongkok"

thanks for reading.
have a nice day.

yeahhhh lumuttttttt i'll be there soon...
muah muah muahhh...
take care yeah people. 
love you all. 
muah muah muah..

Photobucket

No comments:

Post a Comment