Saturday, February 9, 2013

LOCKED IN A CAR, SLEEPING.

Just wanna share something with you people yeahh..
my experience. 

last Friday, as usual like the other Fridays before, tokmi will pick the kids at rumah ibu pengasuh.
on last Friday, while i was in the office at about 4pm macam tu..tokmi called.

"mama ada kat tepi jalan nih, beli goreng pisang. akid takmau turun sebab dia ngantuk. mama turun dengan ambereen lah. akid tunggu dalam kereta, lepas tu tertidur. kereta dia kunci dari dalam. mama dok try ketuk kejut dia dari tadi dia tak bangun"

ahhh you tell me know, how do you feel if you are in my situation.

i just cannot explain the feelings i had at that time. memang nak pengsan, kecut perut...

i told tokmi that it is dangerous. she said she knows. i didn't know what to do..
i asked tokmi about the spare key and she said ada dekat rumah. all i did was, i told tokmi to wait..and try to kejutkan akid sedaya upaya while i think of something.

i was thinking driving there immediately after i hung up the phone with tokmi. but suddenly i don't trust myself with my driving style. dalam keadaan serabut macam tu..i think that i might be causing a new problem. so, i called papa akid. told him everything, and told him to go there immediately. when i wanted to give him the house key in order for him to get the spare key of the car, he said no need. no need. nak pergi tengok dulu.  beliau pon kelam kabut lah.
but about 5-10 minutes after he left the office, he called me telling that tokmi managed to wake akid up.
and everything settled.
he said that..1 thing that cross his mind was..pecah kan saja cermin kereta.

yup guys.
just in case if you are facing with this kind of situation, don't ever ever think of the spare keys, apa keys..semua jangan.
just pecahkan saja cermin kereta.
don't worry about loosing money of replacing the new glass.
please worry about loosing the life of someone precious yeah?

while i was talking to someone telling him all this story, he said..
lain kali kalau jadi macam tu..just pecah kan saja cermin kereta. cermin tu berapa ringgit sangat nak banding dengan nyawa yang dok dalam tuh.
so i said..
"ehhh nak pecah macam mana. ini cermin kereta mercedes. we tried to pecahkan dulu..memang  tak boleh"
he said..
"boleh.... letak HACKS. sekejap jer crack cermin. dengan cuaca panas..cermin panas..letak HACKS..boleh crack cermin"

owwhh...really eh?
i didn't know..

i thought...HACKS is only a sweets..that could be interpreted by loving couples as
Hanya Aku Cinta Kau Seorang

hahahahahahahahahahaa....
tiba tiba teringat zaman gatal muda mudi dulu...kalau ada terima surat surat cinta...
bawah sekali ada HACKS HACKS..

kesian. si bodoh ni selalu lah tertanya tanya.. apasal bodoh sangat budka budak laki nih asyik tulis HACKS.
mau minta coklat HACKS kah??
ooowhhhh cakap saja lah... gua cinta sama lu sorang!
kan senang!

sila jangan kias kias dengan jujuelopez yeh. gua agak bodoh nak faham menda menda yang tersirat sirat nih.
muiahuahauhauhauhaua...
apa pon, berterus terang saja. hahaha...

sila jangan suruh jujuelopez fikir menda menda yang tak sepatutnya...gua malassss..

Photobucket

1 comment:

  1. hacks = gua cinta sama lu sorang ?
    aiyoooooooo
    aku pun x tau

    eih, betul..pecahkan jer cermin..nyawa lagi bernilai
    tp aritu geram tgk video sorang cikgu pompuan ni...baby dia terkunci lam kete(auto lock)
    ekon semua terpasang...enjin pasang laaaa
    sapai sudah dia x pecahkan cermin
    siap suh sorang tu naik motor balik ambik spare key kat umah dia
    sapai la anak baby dia terjaga...dia siap agah2 budak tu dr luar cermin x kasi baby dia nangis
    ape nye mangkuk la cikgu tuuuu
    aku tgk pun geram

    aku pernah lalui....jd kat dani
    dia lock dr dlm...pahtu bila aku suh unlock...
    dia x layan...case nye beliau tgh layan lagu dlm kete..siap nari2 tgk aku yg mcm org gila dok ketuk cermin dr luar....
    nak suh dia unlock...dia tetiba x kuat nak tarik punat tu
    terpaksa ajar dia bukak power window...sibbaik beliau pandai...klu x, nangis x berlagu jugak aku....

    ReplyDelete