Monday, April 9, 2012

PETUA RAMBUT CEPAT PANJANG

nak rambut panjang macam anak dara gua kat bawah nih?
sudah seperti Rapunzel gitewww...
meletopss... kebabommm!!

ok.

ambil 1 piring yang leper.
butter.
telur 2 bijik.
jem.

ok, ready?

ready. ok jap.
gua nak makan dulu jap...bahan bahan kat atas tadi.
lapaq.

ohh  no no no..
itu bahan bahan bukan mau bikin letak atas kepala.
itu mau bikin perut kenyang daaaa..



mau rambut panjang begini...senang saja.

langkah pertama, cari kedai jual accesories rambut.

langkah kedua, cari kepit rambut yang ada rambut panjang, separa panjang, lurus, kerinting... dan pilih ikut kehendak hati.

langkah ketiga, sila bayar!

langkah keempat...

tadaaaaaaa...

siap!!!!!!


lepas tu boleh posing depan cermin dalam toilet sebab sudah bajet cun.
tak cun tak apa, yang penting bajet cun!!!

 
senang kan?
sekarang yang rambut panjang....boleh pergi potong rambut pendek sebab tak perlu susah hati mau tunggu rambut panjang.. sebab dalam beberapa kelip mata rambut sudah panjang!!


anak teruna gua yang paling suka hati. sejak gua gunting rambut sampai hari ini hari hari beliau ungkit.

mama tak comel lah rambut pendek.
mama macam boy lah rambut pendek.
akid suka mama rambut panjang!!! rambut mama dulu yellow.. now dah tak yellow..

semua serba tak kena.

sejak ada kepit rambut ajaib...

"mama kenapa hari ni rambut tak panjang"

last week date ngan anak teruna pergi tengok wayang jangan pandang pandang..
ayat pertama beliau ungkap bangun bangun tidur..

"mama, nak tengok wayang... kena rambut panjang tau"



iya lah bang!!

opssss... apsal burok bebenor muka gua dalam gambaq atas nih???????
hhhaaaiihhhh..

tak apa... fokus pada rambut saja okeh.
jangan komen muka!


ok itu sahaja!!!!!

Photobucket

9 comments:

  1. hehehehe..ingat rambut betulah tadi..

    ReplyDelete
  2. alololo...comel giler amber pakai rambut pelesu... hahaha

    ReplyDelete
  3. Tipah tertipu...huhu
    akak td betuk2 nak tips mcmana nk rambut panjang...

    Anyway..I like yout style..

    ReplyDelete
  4. salam..akak, akak pakai produk ape ea..
    santik je...
    jeles la..

    ReplyDelete
  5. Pakaai taik lembu buat mask. Muahahaha. Taklah dik anon...tak santik ponnn. Tak cayer meh sini tgk sendiri.

    ReplyDelete