Friday, April 1, 2011

Kasut Kerja

biasanya tak gantung gantung semak macam ni.
selalu main sepah sepah campak campak je atas rak kasut.
ni sebab nak amik gambaq..so, susun macam tukang repair kasut.


ini adalah koleksi-koleksi kasut kerja gua.
ini kasut kasut kerja saja.
kasut jenjalan..kasut kasut sokannn..kasut saja saja tak masuk lagi.
tu pon sebab takde tapak tinggi yang boleh gantung.. kalau kasut kasut lain ada tapak tinggi gua gantung habis penuh grill rasanya.
aweks tu...bukan sales girl kasut.
tapi beliau pelikkk bila tengok gua gantung gantung kat sini.
maka beliau pon sebokkkk...


most of the shoes here are from vincci & nose.
tak koser mak nak beli mahai mahai... ni semua stock tapak haus jer amik lempaq trusss!
tapi kalau kasut jenjalan mahal sikit tak apa..sebab nak kena beli yang selesa...dan tahan lama.
maklum la..nama pon kasut jenjalan...jadi kena pastikan perjalanan tu sedap, selesa dan puas hati.

and.. when talking about shoes,
jangan rasa segan segan or takut takut untuk beli kasut yang pelik pelik or warna yang lu rasa orang lain tak pakai. as long as lu sendiri rasa lu gamakkk nak pakai, so beli.
what the hell with other people. bukan meka yang bayar kasut lu beli.
kalau lu rasa...lu suka jenis tu.. lu beli.
macam gua..kasut yang jenis tebai tu...wedges ka meka panggei? ahh jenis wedges tu gua tak soka. gua pernah beli 1... tu pon tak berapa sangat lah. so, ikut citarasa masing masing.
macam gua..lu tengok.. merah biru hijau semua ada.
gua pakaiii.. fedulikkk haper.
yang penting lu soka.

ya..sekarang sedang berkira kira nak beli kasut yellow karerrr one..
tapi gua paling suka kasut skin colour. terasa sexy.
gua nyer kasut skin colour/cream dah rosak. so, dah lempaq dalam tong sampah.

jadi...kena dapatkan 2 pasang la macam ni.
yellow & cream. auuuwwww...
membazir kah?

gua beli morah morah saja... sebab tu leh beli banyakk..
logik?

ah sudah la labu...

sekian saja.

sila layan gambaq anak dara jujuelopez sowang nih.
dah pandai minum guna straw.
tapi kalau dalam gelas takleh lagi..sebab panjang sangat kot...
so, tak sampai.
tapi kalau dalam kotak macam ni..
sluuurppp sluurrrppp....

muka boleh tahan...cun.
tapi minum meleleh...
lek lok sket ambereen !!

budak ni..selera makan memang 100% baka mak beliau.
akid susah sket nak makan.

tima kasih.

Photobucket

4 comments:

  1. wahh..sheohorlick...samala kita...sheohorlick...hihi..


    Hye..juelopez..
    i dah follow ur blog
    silala la umah usang kita...

    ReplyDelete
  2. skin color shoe is my fav color...slalu nak blik kasut tgk color tu dulu...last2 kena tegur dgn mak...asal kasut smua sama color...pastu baru terhegeh-hegeh nak ubah taste...so far color daring ialah kuning....belum cuba lagi merah but mayb comin soon...

    ReplyDelete
  3. tips yg bagus untuk beli kasut warna terang...
    betul gak, kita yg bayar kasut tu kan...
    yg penting kena berani nak pakai...hehe..

    ReplyDelete
  4. i ada jual kasut tumit tinggi second hand....
    contact e-mail i.
    susanto_kesuma@yahoo.com
    harga murah............

    ReplyDelete