Saturday, September 6, 2014

Happy Birthday Raiyan Akid - 5th September 2014

 
 anak teruna gua sudah 8 tahun.
dah besar.
makin pening mama.
tak apa lah. anakkkkkkkkkk..
 
makin besar. makin sensitive.
kerap pulak menangis.
cepat sungguh hati tersentuh. auuww..
 
sentimental hati anak gua.
 
 
 
 just a small celebration.
 
bought a cake from the bake & brew.
dekat belakang office jer.
actually best lah tempat ni. so cozy. boleh relax minum kopi, lunch pun boleh. macam macam menu.
nak lepak lepak minum kopi..boleh makan scones. yummy.
 
 
 
 
akid this year tak tahu nak beli apa dah for birthday.
last last bawak pergi toys'r us. dia amik pistol apa menda ntah.
haishhh pistol pon mahei macam beli seluaq jeans sepasang.
 
dah beli pistol...papa yer beli plak lagi basikal pixie. eh? ye ke?
ntah la gua basikal apa nama.
now akid ada 3 basikal kat rumah.
kesimpulan di sini ----RUMAH GUA SEMAK.
 
 
we had dinner at Puncak Mutiara Café.
ermm dah macam favourite place plak kan.
hihihi. sedap.
macam biasa, my menu ...lamb shank.
lepas tu gua ratah lemon mentah2. malam cirit.
argh.
 
 
 
ok tu je nak update.
 
satu lagi, untuk yang belum tahu....jujuelopez adalah stockist sah untuk rudainibeaute.
 
boleh la..kalau nak try order.
yang nak jadi agent pun boleh contact.
jom ler. boleh kita cantik cantik bersama.
 
untuk keterangan lanjut...
 
 
 
ha'a bila lu'olls buka blog gua ni, cer tengok atas tu... Nampak ada page RUDAINIBEAUTE tu boleh la click. okeh?
 
 
gua dah pakai. dah jadi stockist pun. best. berkesan.
walaupun muka tak lawa...tapiiiiii rasa macam lawaaa je.
hahahaha..
 
 
 
 
menyampah gua kat jantan ni.
sibuk nak pakai angel mask gua punyer.
habis nanti camner? overrr tauuu.. dia pun sibukkk nak cantik cantik.
no no no.... nak beli sendiri!!
 
Photobucket

Friday, August 29, 2014

STAFF BIRTHDAY PARTY AND RAYA CELEBRATION AT THE ROYALE BINTANG PENANG

I've arranged so many events before.
but this is the best.
haaaanyia di ROYALE BINTANG.
bahase omputih, only at ROYALE BINTANG.
 
staff birthday party yer.
BIRTHDAY PARTY.
birthday party kasi kambing golek. lu ada?
hehhee.. riak pulak.
 
 
A lot of foods for everyone.
 
 
 
 I say, why not let the staff enjoy during this 3-4 months once event huh?
they have been serving the guests, the customers and let this time they got a chance to enjoy the foods.
 
 
 
 
Our ballroom is lovely.
superb!
don't believe me, come and visit!
*wink wink*
 
 
The event was held on 12th August.
2 celebration at a time.
Birthday Party + Raya Celebration.
 
We had good recommendation award, Star of the month award and lot more activities which I can see that everybody enjoyed.
 
 
and...like usual, after the event..semua sibuk bergambar. 
 
 
gambar atas: my HR team.
Su and Ayu
very very helpful.
 
 
the beautiful payroll officer.
 
 
the beautiful ladies of The Royale Bintang Penang
 
 
 
my darling Marcom Manager, Executive Assistant Manager and yeahhh... JUJUELOPEZ, HR Kuli.
 
 
 
Love them sooooooooooooo much!
 
 
 
 
 
 The best team ever.
my nyawa.
my left hand and my right hand.
my orang kuat.
  
 
ngan budak budak Housekeeping
 
 
 
Gila kan diaorang ni. I like them.
Love them all.
 
 
This is my darling, Marcom Manager.
 
 
Ooi.
our Star of the Month.
Cute tau dia ni. still single.
memang handsome.
anybody interested to be his girl friend?
peeewwittt
 
 
 
 
 
us.. 
 
 
 
 
  
 
 
When you come to The Royale Bintang Penang, 2 things you'll be amazed.
 
1. The damn beautiful hotel.
2. The damn beautiful staff.
 
Pewwwitttttt....
 
 
ok, happy working people!

p/s: semua lawa lawa. tapi gila. semua.

Photobucket

Monday, August 25, 2014

RAYA KL LAH KEJAP

 
dah habis raya dah ni.
26th August 2014 dah Syawal 30 dah.
macam tak puas plak raya. tak apa lah. tunggu next year.
Insya'Allah.
 

 

on 8th August 2014, Friday balik kerja terus kelam kabut mandi mandi siap nak pergi KL.
Semua ikut.
tokba tokmi mummy hubbybear akid amber and me!
 
seronok..
 
 
we stop for a dinner at JURU.
lame.
DO NOT STOP AND EAT HERE.
tak sedap. I don't know about other stall but the one that  I went, koeyteow soup tu just taruk ayam goreng and soup. tak sedap.
maybe ayam basi? soup basi? don't know..
 
anyway just forget about the bad dinner, I spent the whole journey sleeping!!!
hubbybear did offered to drive. but tokba said, "takpa takpa"
so, hah!! dia pon belasah tidur sepanjang jalan bersama anak anak di seat belakang MPV.
 
 
 
oh ini lah anak jujuelopez.
so jujuelopez okeh!
 
maybe, dalam fikiran tokmi...
'ada anak pun macam ni. ada cucu pun macam ni jugak'
erk.
 
 
we reached puncak alam in 4 hours journey.
not bad.
I think it was less than 4 hours.
 
 
rumah baru lepas renovate. cantik dan luas sikit.
Saturday tu, kita buat open house.
chef puncak alam masak. meletops! sedap.
tapi sebab gas habis, nasi macam tak masak.
hua hua hua... tapi tetap sedap.


invited family around KL.
aktiviti hari tu, makan tidur makan tidur.
 
macam biasa.





 hehehe...
kebas basikal jufri jap.
 

 
nothing much to tell.
 

 budak ni dapat elsa and anna. mummy beli masa keluar shopping tudung.
pergh sempat mummy keluar shopping.


 
hubbybear guna monopod.
padahal kan, banyak manusia depan tu yang kita boleh minta tolong amik gambar.
muahuahuaa..
 

 
sambung dalam bilik plak.
kesian, masing masing jakun tak pernah guna monopod.
yang gua beli ni pun dah lama. tapi tak guna pun.
 
 


 
suker..
 
and the next day, Sunday.
Nak balik dah.
kejap je.
Normal, time will fly very fast when you have fun.
 
Bila happy, masa cepat sangat pergi.
Bila sedih, rasa lama sangat tak hilang hilang lagi.

 



demi memenuhi permintaan budak budak ni,
bawak lah pergi jenjalan kejap sebelum balik.


 

 
 



 



 
sempat la main kejap dekat setia mall before it suddenly rain cats and dogs.
 
kita pun lepas hujan tu terus gerak pergi R&R Sungai Buloh for lunch.
 
hubbybear drove all the way from puncak alam to setia alam to sungai buloh and to penang.
tapau dunkin donuts for dinner.
 
short trip yet sweet.
 
ok lah.
 
ini masa budak budak ni punya raya celebration dekat sekolah.
tapau habis semua kuih raya dari rumah.
so cute.
ohhh jujuelopez pun ada raya celebration at office.
nanti gua cerita sama lu. tungguuuuuuu.
 
 
 
 
makin banyak plak rasa rumah ni ngan frames.
remember I told you, Parkson Sungai Petani ada jual frames murah murah.
yeah...see. nice huh.
(yang hitam tu je..yang lain tu beli dah lama)

 

 

 
Photobucket