Saturday, January 31, 2015

NEW 2015 HAIR STYLE

Hi lu olls.

Saja excited nak update lu olls yang gua olls sudah cantas rambut.

Bukan sikit sikit punya cantas. Ini cantas terussss! 

Gua stress. Hahaha. Dekat 2 minggu dah demam batuk selsema gastrik bagai. Sakit kepala berat kepala bla bla bla...jadi saja lah ringan ringan sikit kepala. 


Tadaaaaa...
Haha.
Ni bukan first time. Dah banyak kali dah buat pendek macam ni kan. 
Last buat, masa ambereen was about ermmm 2 years? Now she is 5 years. Ok dalam 3 tahun lepas lah. 

Eh dulu pun, baik dari demam jugak masa gunting rambut. Hahaha. Jangan demam lagi yer, nanti botak kepala gua! 


Hidup kena berani. Kena ubah angin. Baru meriah. 

Ok dah. Jom potong rambut ramai ramai. 

Eh, lu mampu selfie sebelum tido macam gua siap ngan cekak rambut bagai? 
Haaaaaaaa jujuelopez je mampu! Hahahah..

Tuesday, January 27, 2015

PERTH AUSTRALIA PART 7

part 7 ni, final part.
ni semua dah nak balik dah.

masing masing dah rasa tak best. tak mo balik.
sedih. warrghhhh...

moga moga ada rezeki lagi...



sebelum balik, kena jugak lagi picnic dekat park.
ni kat Fremantle.
tau kenapa kat fremantle. sebab nak borong kat E shed lagi. hahaha..




saja nak bagi peniaga peniaga dekat E shed kaya.




tokba cakap, nak beli apa...semua beli siap2.
ada banyak lagi masa. flight 2.30am. ehh ya ke?
ke... 1.30am ntah. ehhh lupa lahh. hahaha...


jadi, peluang yang ada di sia sia jangan!
terussssssssssssss shopping perfume.
berkotak kotak. berbotol botol.
tapi silap lah. vera wang tu, masa dekat Mandurah tu lagi gila babs punya murah.
silap tak beli siap2.
so, masa dekat sini neh...memang terus rembat. tak boleh tunggu dah. nanti rugi lagi.









punya banyak beli perfume. sampai kat airport, nak masukkan dalam bag punya susah. sebab tak muat.
buka bag tu buka bag ni. punggah simpan balik semua tak boleh. memang tak masuk.
gua, hubbybear, tokba and tokmi siap bersila sila atas lantai kemas barang. tak masuk jugak.
last last beli bag plastik besar tu kat airport. sumbat semua masuk. wrap!
ha...hantar masuk dalam tuh. settle.

banyak juga barang...beli masa hari last tu. maklum lah, dah nak balik.
kalau tak beli, tak tahu bila plak nak beli. duit pun kena habiskan.
ye baca betul betul KENA HABISKAN.


singgah zohor asar kat masjid ni.
tapi masa maghrib isya, kita pergi singgah kat Malaysia Hall.
sebab nak pergi balik ke masjid ni, parking plak takde.



lepas solat maghrib tu, kita pun terus gerak pergi airport.
singgah makan kat mcd. terus gi airport.


flight delayed. tapi tak lama.
masa masuk dalam flight, gabra jugak sebab pilot cakap delay sebab ada problem dengan sayap ke kipas ntah.
haishhh...nasibbb selamat sampai. huhuhu.


walaupun pukul 2.30am, makanan sampai tak tolak. hahaha.
makannn.. lepas tu baru kita tido.





selain perfume, gua ada jugak beli anti-wrinkle eye gel ni. beli lebih untuk jual. tapi tak sempat nak masuk blog. baru publish dekat ig ngan fb ngan whatsapp...habis jual licin. haishh. silap tak beli banyak banyak.
kesian plak pada yang tak sempat beli. hurmmm...


ni barang barang unpack dari 1st bag. ada 1 lagi bag. patut lahhh tak muat nak sumbat benda lain.


ini lah soap yang belil dekat fremantle market tuh.


bahagia betul rasa bila mandi pakai sabun ni.
ngee nge...rasa fresh dengan bau yang asli ni.




ni antara bau bau yang ada.
best lah. memang best sangat. sayang nak pakai. tapi hubbybear cakap, pakai.
simpan lama2 pun nanti tak leh pakai dah lagi sayang.


budak budak ni plak...beli telur ni ah.
yang ni ikan.
kena rendam. sikit2 nanti menetas. nasib budak budak amik ikan.
kalo amik ular ke...katak ke...eiii tak sanggup!


now, telur tu dah menetas. ikan pon dah kuar.
besar gajah dah skang ni.
lupa nak amik gambar.


kangaroo and koala bear ni pon bila rendam air akan jadi besar.
haish. macam macam.


sekian lah sudah kisah Perth Australia.
tak puas cerita. tak puas ada kat sana.

kalau ada rezeki, panjang umur...jumpa lagi kat sana.
seronok sangat.
the best trip so far.


ok lah...habis dah.
tahu lah bila plak nak update blog.

sibuk lah sekarang.
sempat update ig dan facebook saja.

ohh ya, jangan lupa...kalau nak beli
RUDAINI BEAUTE
SHAKLEE
GORGEOUSLEEM

sila whatsapp jujue okeh 0194576425.

angel mask pack lama kasi promotion.
1 botol RM56. 2 botol RM100
skin care RM110
angel mask pack baru RM77
kopi yang lazat dan meletops Luv My Coffee RM69.90

haaa yang nak kurus...dengan shaklee atau nak kurus dengan GS yang confirm 100% kurus...kena sembang asing. auuww.. muahh.

bye....


 
Photobucket

Thursday, January 22, 2015

PERTH AUSTRALIA PART 6

part berapa dah hoii??
haha. bila nak habis nih.

ok ok. ada 1 je lagi. tu pon takde banyak sgt dah.

Yanchep national park.
tengok koala yang bebas.
ni sekor terlepas atas tanah. makan tido makan tido jugak keje nye.

lepas jalan jalan dalam tu, kita terus ke Nambung National Park. 



on the way ke Nambung National Park, jalan dia jauhhh sangat. lalu kawasan macam ni. Wanagarren Nature Reserve Conservation Reserve. cantik. memang terpegun tengok.



laut yang luas dan biru..


yang putih putih tu, ada bukit dari pasir. 
Wind blown sand nama dia. angin kuat sangat.
sebelum tu, gatal suruh stop kereta konon nak turun amik gambar. baru turun 4 5 saat masuk balik kereta sebab angin kuat...pasir masuk mata. hehe.


ok, ini kawasan nama nya Pinnacles Desert.
tempat yang paling rasa best sangat pergi.
dapat tengok sendiri padang pasir yang luas dengan batu batu macam ni.
ini lah dia bukti kekuasaan Allah. siapa yang boleh buat macam ni???
takde...








masing masing pakat nak buat cover album rock.
muahuhua.




memang sangat terpegun tengok. 


ada gaya tak?
kumpulan stone!! hahaha..

pandai sangat anak dara mak posing.
mak dia dah takleh cari makan.



Mus'ab. Anak sedare sulung. Cucu sulung.
dah besar ni handsome.
dan gila! ok. masalah keturunan rupanya.

wah wah wah, anak teruna pon pasang niat nak buat cover album kumpulan stone jugak ke?





sesat di padang pasir.

i don't know what to say. memang rasa waaaaaaa bila tengok.
terlampau cantik. asing. aneh. the best lah.





and then, picnic at Catalonia Park.



pergi 3 tempat tu, 1 hari. sebab Pinnacles ni jauh sikit dari Perth. 


ini lah bukit yang terjadi dari pasir yang terbang tu. 
cantik kan.




nothing much to say. nothing much to tell.
pictures describe a thousand words.

bersyukur di beri peluang untuk melawat tempat cantik.
bersyukur diberi peluang untuk rasai nikmat dunia walaupun tak seberapa..
tapi bersyukur setakat yang ada dan lalui setakat hari ni.

alhamdulillah....

ehh jangan cari. ada lagi 1 part. last.
bahahaha.

Photobucket