Thursday, November 27, 2014

CAMERON HIGHLAND OCTOBER 2014









October 2014.
Finally went to Cameron Highland again.
after so long and here we are again.
I can't even remember when was the last time.
hurmm.
 
 
me and my lil girl.
 
 
 
me and my lil boy
 
 
me and my...my... abang tua!
 
 
kalau pergi Cameron Highland, wajib singgah tempat ni makan scones and teh tarik.
best sangat sangat.
my favourite place.
kalau tak percaya tengok semua entry entry pasal Cameron. Mesti ada tempat ni.
WAJIB.
suka sangat.
 
 
Scones memang terbaik dekat sini.
 
 
Budak ticit makan donut!
 
 
While having scones, you can see this beautiful view in front of you.
Masya'Allah. So beautiful.
 
 
Rock !!
 
 
Ohh kita tido dekat Corpthorne Apartment.
Bole laaaaa....
 
tapi yang tak best, air panas shower tu macam gila sikit.
Nak mandi kena tunggu 30 minutes baru mandi. Kalau tutup air, next nak mandi kena tunggu plak lagi 30 minutes baru panas.
malam sampai tu, gua mandi air sejuk kot. sesak napas gua!
 
Anak anak esok nyer tu terpaksa mandi air sejuk
Cameron okeh. mandi air sejuk.
Macam mandi air ais.
Dia pikir ni Ice Bucket Challenge ke hapa?
Agak agak laaaaaa...
cait!
 
 
 
 
 
Sebelum balik gi petik strawberry.
 
 
Sejuk lahh...
 
Hujan.
 
Ok lah.
 
Jujuelopez kan terlampau sibuk sekarang ni.
so, sempat update ala kadar je okeh.
 
Lap u all bebeh.
muah muah muah....
 
 
 
 


 
 
 

Thursday, November 20, 2014

PROMOSI NOVEMBER RUDAINIBEAUTE

Hi lu'olls..

Gua'olls nak inform yang promosi angel mask ni dah nak berakhir.. Special untuk bulan NOVEMBER 2014 je.
Siapa siapa yang nak cuba, this is the good time. Anakanda anakanda gua di office semua sudah bedal sorang satu. Customer gua'olls yang ambil 2 sekali gus pon adooo...

Bukan senang kak ritrud nak buat offer macam ni. So don't waste your time. Laju laju whatsapp jujue okeh.


Yang ada no 012... Nak whatsapp no tu pon boleeeee...

Jujue COD area penang n sungai petani. Aloq staq boleh juga cod tapi tak tentu bila. Kalau pos, anytime anywhere pon boleeeeee...

 
Mesti semua nak cantik macam kak ritrud kan. Yerrrr memang cantik..
Tak boleh tahan ngan kulit kakak cantik ni.. J


Jom lahhh kita. Cantik ramai2 jom...

Whatsapp or sms me yeahh bebeh.

Love ya. 

Wednesday, November 12, 2014

DON'T LET YOUR FEELING KILL YOU

lu olls..gua olls baru perasan ada entry yang terlupa nak publish.
boleh la yer..
memandangkan gua'olls pun bz.
nahhh hamekkk...
 
gua'olls tau...lu'olls rindu kan.
 
tatapi lah entry yang telah berbulan bulan lamanya gua update tapi lupa nak publish.
 



gua takde lah cakap gua ni pandai sangat untuk handle feeling feeling ni.
feeling down
feeling happy
feeling sad
feeling angry
feeling nak bagi penampar

semua tu feeling.

we always get carried away.
yeah yeah. same goes to me.

gua memang tak boleh tahan dengan orang yang tak sudah sudah.
cerita 2 3 tahun lepas masih nak ungkit ungkit.
sudah la. apa yang dah lepas...lepas lah.

i don't like certain people, who just can't move on and can't face the reality.
and act like macam nak mati dah sangat sangat.
tak cool okeh.

feeling can kill you. you know that?
human get excited.
kalau marah, fuhhh marah sangat.
kalau suka, fuhh suka gila.

but semua tu kalau kita tak pandai kawal, boleh bunuh diri kita.
for example, if you feel down and frustrated.
don't focus too much on that feelings. it will make you worse.
hello, i've been there. done that.
tahu, susah dan sakit nak buang rasa benci, rasa geram dan marah.
apa ntah lagi rasa kecewa.

tapi, kalau kita masih disitu, masih fikir tentang sakit tu,
bukan kah kita hanya memburukkan keadaan dengan membiarkan luka tu terus berdarah?
so my advice is jangan fikir lagi pasal tu.

cuba ubah fikiran tu dengan benda lain.
cara mudah untuk lupakan seseorang adalah dengan mencari seseorang yang lain.
cara mudah untuk lupakan kesedihan adalah dengan buat sesuatu yang menyeronokkan.
cara mudah untuk tak fikir pasal tu adalah dengan sibukkan diri dengan perkara lain.

cakap memang senang.
nak buat susah?
are you sure.
buat lah dulu....baru tahu. 
masalah dengan kita, kita tak nak buang rasa sedih tu. sebab tu kita rasa susah.


did you know, rasa gembira jugak bahaya.
too excited. too carried away, and tiba tiba gembira itu hilang.
lu akan rasa seperti kehilangan yang teramat sangat.

so, kena lah kita kawal perasaan kita.
sentiasa bersedia.


but belive me, God is always fair.
kalau hari ni lu sedih, tunggu lah suatu masa yang sesuai DIA akan tukar menjadi kegembiraan.
kalau kita gembira dan tidak bersyukur, DIA akan tukar menjadi kesedihan.

fikir fikirkan lah...
apa pun bersyukur dan redha.

don't let you feeling kill you...

Photobucket

Saturday, September 6, 2014

Happy Birthday Raiyan Akid - 5th September 2014

 
 anak teruna gua sudah 8 tahun.
dah besar.
makin pening mama.
tak apa lah. anakkkkkkkkkk..
 
makin besar. makin sensitive.
kerap pulak menangis.
cepat sungguh hati tersentuh. auuww..
 
sentimental hati anak gua.
 
 
 
 just a small celebration.
 
bought a cake from the bake & brew.
dekat belakang office jer.
actually best lah tempat ni. so cozy. boleh relax minum kopi, lunch pun boleh. macam macam menu.
nak lepak lepak minum kopi..boleh makan scones. yummy.
 
 
 
 
akid this year tak tahu nak beli apa dah for birthday.
last last bawak pergi toys'r us. dia amik pistol apa menda ntah.
haishhh pistol pon mahei macam beli seluaq jeans sepasang.
 
dah beli pistol...papa yer beli plak lagi basikal pixie. eh? ye ke?
ntah la gua basikal apa nama.
now akid ada 3 basikal kat rumah.
kesimpulan di sini ----RUMAH GUA SEMAK.
 
 
we had dinner at Puncak Mutiara Café.
ermm dah macam favourite place plak kan.
hihihi. sedap.
macam biasa, my menu ...lamb shank.
lepas tu gua ratah lemon mentah2. malam cirit.
argh.
 
 
 
ok tu je nak update.
 
satu lagi, untuk yang belum tahu....jujuelopez adalah stockist sah untuk rudainibeaute.
 
boleh la..kalau nak try order.
yang nak jadi agent pun boleh contact.
jom ler. boleh kita cantik cantik bersama.
 
untuk keterangan lanjut...
 
 
 
ha'a bila lu'olls buka blog gua ni, cer tengok atas tu... Nampak ada page RUDAINIBEAUTE tu boleh la click. okeh?
 
 
gua dah pakai. dah jadi stockist pun. best. berkesan.
walaupun muka tak lawa...tapiiiiii rasa macam lawaaa je.
hahahaha..
 
 
 
 
menyampah gua kat jantan ni.
sibuk nak pakai angel mask gua punyer.
habis nanti camner? overrr tauuu.. dia pun sibukkk nak cantik cantik.
no no no.... nak beli sendiri!!
 
Photobucket

Friday, August 29, 2014

STAFF BIRTHDAY PARTY AND RAYA CELEBRATION AT THE ROYALE BINTANG PENANG

I've arranged so many events before.
but this is the best.
haaaanyia di ROYALE BINTANG.
bahase omputih, only at ROYALE BINTANG.
 
staff birthday party yer.
BIRTHDAY PARTY.
birthday party kasi kambing golek. lu ada?
hehhee.. riak pulak.
 
 
A lot of foods for everyone.
 
 
 
 I say, why not let the staff enjoy during this 3-4 months once event huh?
they have been serving the guests, the customers and let this time they got a chance to enjoy the foods.
 
 
 
 
Our ballroom is lovely.
superb!
don't believe me, come and visit!
*wink wink*
 
 
The event was held on 12th August.
2 celebration at a time.
Birthday Party + Raya Celebration.
 
We had good recommendation award, Star of the month award and lot more activities which I can see that everybody enjoyed.
 
 
and...like usual, after the event..semua sibuk bergambar. 
 
 
gambar atas: my HR team.
Su and Ayu
very very helpful.
 
 
the beautiful payroll officer.
 
 
the beautiful ladies of The Royale Bintang Penang
 
 
 
my darling Marcom Manager, Executive Assistant Manager and yeahhh... JUJUELOPEZ, HR Kuli.
 
 
 
Love them sooooooooooooo much!
 
 
 
 
 
 The best team ever.
my nyawa.
my left hand and my right hand.
my orang kuat.
  
 
ngan budak budak Housekeeping
 
 
 
Gila kan diaorang ni. I like them.
Love them all.
 
 
This is my darling, Marcom Manager.
 
 
Ooi.
our Star of the Month.
Cute tau dia ni. still single.
memang handsome.
anybody interested to be his girl friend?
peeewwittt
 
 
 
 
 
us.. 
 
 
 
 
  
 
 
When you come to The Royale Bintang Penang, 2 things you'll be amazed.
 
1. The damn beautiful hotel.
2. The damn beautiful staff.
 
Pewwwitttttt....
 
 
ok, happy working people!

p/s: semua lawa lawa. tapi gila. semua.

Photobucket