Saturday, February 28, 2015

TAKUT BERAMBUT PENDEK?


ada tak antara lu olls semua yang takut berambut pendek?

hah! ye?

takut nak rambut pendek?

haisehhh sila lah takut lagi kalau tak bertudung!

gedushhh gedushhh kebabommmmmm!
yer sila lebih takut yang itu ye.
(terase plak dengan kata kata sendiri)


rambut pendek nak takut apa?
rambut bukan tak panjang balik.

lagi pun, sekali sekala lu kena jugak ubah angin.
ubah penampilan.

takkan nak sepanjang zaman Pontianak harum sundal malam.


terpulang pada diri masing masing.
kalau rasa tak confident, jangan buat.

but usually orang yang boleh cantas pendek terus adalah orang yang berani.

read this:
Short haircuts can be seen as less feminine and flirty but what they lack in demure-ness, they make up by showing you’re kick-ass. That’s right, short tussled hair is the most confident cut you can have, says the Yale study. If you have minimalist tresses รก la Halle Berry, you’re more likely to be seen as out-going, brave, independent and self-assured. Not a bad first impression when you’re meeting new peeps, right?



berani dalam erti kata dalam menentukan jalan hidup.
berani untuk take the risk.

tapi kalau hantu, takut.
(itu gua la)


and being me, I don't care whether I look like a princess of not.
I am a rock star.
Never a princess.

feel free to explore what you have.
feel happy with what you have.
never regret. anyway, cutting your hair is not something that will ruin the rest of your life.

maybe some of you tak suka rambut terlalu pendek.
it's ok.

but once in a while, you need to change your hair cut.
maybe layer?
maybe shoulder length?
maybe bob cut?
or whatever it is.



beauty come from the heart.
if your inner is damn beautiful...
don't worry about your look. you will look beautiful no matter how.

muah 


TWG.

thinking of having tea?
come to TWG, located in The Royale Bintang Penang.



I guarantee, the best tea time with a cosy place you will never imagine.
superb.
I like it a lot.

Tuesday, February 17, 2015

INTO THE WOODS

entry ketinggalan zaman.
tapi nak cerita jugak.

hari tu pi tengok INTO THE WOODS.

tak tau la now ada lagi ke tak kat wayang.
mungkin dah habis.
standard jujuelopez lah...cerita menda basi.

buat yang terlepas, boleh la beli DVD.



gambar takde kena mengena ngan movie INTO THE WOODS.
tapi nak bagitau, masa pi tengok wayang tu...rambut baruuuu saja potong.
huhuhu...
so, outing pertama dengan rambut bawu!
eceh eceh.


ha ni  dah siap nak p tengok woyang.
on the way pi tengok woyang.

rupanya, INTO THE WOODS ni....is a musical movie.
I didn't know at first. Luckily my friend told me earlier.
So i was prepared.
But i just kept to myself. Because if i tell hubbybear....i know he wouldn't be so excited.

hello.....lu tahan ke nak tengok cerita yang dari awal sampai habis nyanyi.
akid pun gua tak bagi tahu.

ambereen, ok. princess lah katakan.
layan la lagu lagu ni.

niat di hati macam malas sebab musical.
but since dah janji dengan amber and akid. bawa jugak. 

(taik btoi...gua letak gambar ni kat facebook, kengkawan kutuk cakap gua glow in the dark. sadis)

So, when the movie starts...and we were already in the cinema...
i slowly bagi tahu hubbybear.
masa tu baruuu sangat start. start start dah nyanyi.

jujuelopez: cerita ni, sampai habis nyanyi. ni cerita musical
hubbybear: hahhhhh?? sampai habih nyanyi macam ni???? haaa mampoih!

kah kah kah kah kah...

but overall, the movie was good. berapa bintang yaaaaa....
hahha.

cerita best. menarik. jalan cerita very creative.
kalau lu tahu semua fairy tales, then you will understand.
sebab dia adalah gabungan cerita:
LITTLE RED RIDING HOOD
CINDERELLA
JACK N THE BEAN STALK
RAPUNZEL

very creative. tak rugi lah kalau tengok.
cuma letih banyak sangat nyanyi.


and on the same day, somebody got her ear piercing. 
gabra jugak awal awal tuh.
tapi dia ok je.

excited.


so lepas ni kalau subang gua banyak banyak hilang...boleh tahu nak cari kat siapa.



Then, dinner kat Sushi King.
Mummy belanja.

yeiiii...

pastu balik tidoq!!

p/s: lepas ni nak tengok cerita Cinderella plak. 2015 punya.
hari hari dok tengok promo dalam disney channel. 
 
 
 
yang nak ber hi-tea ngan sis rita rudaini cepat whatsapp jujue.
sempat lagi.
1.  bayar harga hi-tea yang sangat murah.
2. beli mana mana product rudainibeaute.
3. rita rudaini yang akan deliver sendiri kat uolls masa tu.
4. boleh selfie sesuka hati lu la labu.
 
sekian.
 

Saturday, February 14, 2015

HI TEA WITH RITA RUDAINI

GOOD NEWS 
pada peminat peminat setia Rita Rudaini.

lu olls berpeluang untuk jumpa, duduk borak2 dengan si cantik ni.
ahkak rita akan COD sendiri barang barang lu olls.

7 MARCH 2015 SABTU
SWISS INN SUNGAI PETANI, KEDAH
3.00PM TO 5.00PM


macam mana cara?

1. Hi-tea RM45.00
2. Beli mana mana product dari RUDAINI BEAUTE
3. bayar pada jujuelopez sebelum atau selewat lewatnya 28 February 2015.

*Sis RITA akan COD barang yang lu olls beli.
*selfie wefie apa kejadah fie fie semua ngan Sis RITA.
*Sis RITA akan bagi lu olls beauty tips.
*special door gift.

ehhh jom lahhhh...meh la...

whatsapp ahkak jujuelopez, now!
0194576425

kalau tak.... tak nak kawan.

k bai.

Saturday, January 31, 2015

NEW 2015 HAIR STYLE

Hi lu olls.

Saja excited nak update lu olls yang gua olls sudah cantas rambut.

Bukan sikit sikit punya cantas. Ini cantas terussss! 

Gua stress. Hahaha. Dekat 2 minggu dah demam batuk selsema gastrik bagai. Sakit kepala berat kepala bla bla bla...jadi saja lah ringan ringan sikit kepala. 


Tadaaaaa...
Haha.
Ni bukan first time. Dah banyak kali dah buat pendek macam ni kan. 
Last buat, masa ambereen was about ermmm 2 years? Now she is 5 years. Ok dalam 3 tahun lepas lah. 

Eh dulu pun, baik dari demam jugak masa gunting rambut. Hahaha. Jangan demam lagi yer, nanti botak kepala gua! 


Hidup kena berani. Kena ubah angin. Baru meriah. 

Ok dah. Jom potong rambut ramai ramai. 

Eh, lu mampu selfie sebelum tido macam gua siap ngan cekak rambut bagai? 
Haaaaaaaa jujuelopez je mampu! Hahahah..

Tuesday, January 27, 2015

PERTH AUSTRALIA PART 7

part 7 ni, final part.
ni semua dah nak balik dah.

masing masing dah rasa tak best. tak mo balik.
sedih. warrghhhh...

moga moga ada rezeki lagi...



sebelum balik, kena jugak lagi picnic dekat park.
ni kat Fremantle.
tau kenapa kat fremantle. sebab nak borong kat E shed lagi. hahaha..




saja nak bagi peniaga peniaga dekat E shed kaya.




tokba cakap, nak beli apa...semua beli siap2.
ada banyak lagi masa. flight 2.30am. ehh ya ke?
ke... 1.30am ntah. ehhh lupa lahh. hahaha...


jadi, peluang yang ada di sia sia jangan!
terussssssssssssss shopping perfume.
berkotak kotak. berbotol botol.
tapi silap lah. vera wang tu, masa dekat Mandurah tu lagi gila babs punya murah.
silap tak beli siap2.
so, masa dekat sini neh...memang terus rembat. tak boleh tunggu dah. nanti rugi lagi.









punya banyak beli perfume. sampai kat airport, nak masukkan dalam bag punya susah. sebab tak muat.
buka bag tu buka bag ni. punggah simpan balik semua tak boleh. memang tak masuk.
gua, hubbybear, tokba and tokmi siap bersila sila atas lantai kemas barang. tak masuk jugak.
last last beli bag plastik besar tu kat airport. sumbat semua masuk. wrap!
ha...hantar masuk dalam tuh. settle.

banyak juga barang...beli masa hari last tu. maklum lah, dah nak balik.
kalau tak beli, tak tahu bila plak nak beli. duit pun kena habiskan.
ye baca betul betul KENA HABISKAN.


singgah zohor asar kat masjid ni.
tapi masa maghrib isya, kita pergi singgah kat Malaysia Hall.
sebab nak pergi balik ke masjid ni, parking plak takde.



lepas solat maghrib tu, kita pun terus gerak pergi airport.
singgah makan kat mcd. terus gi airport.


flight delayed. tapi tak lama.
masa masuk dalam flight, gabra jugak sebab pilot cakap delay sebab ada problem dengan sayap ke kipas ntah.
haishhh...nasibbb selamat sampai. huhuhu.


walaupun pukul 2.30am, makanan sampai tak tolak. hahaha.
makannn.. lepas tu baru kita tido.





selain perfume, gua ada jugak beli anti-wrinkle eye gel ni. beli lebih untuk jual. tapi tak sempat nak masuk blog. baru publish dekat ig ngan fb ngan whatsapp...habis jual licin. haishh. silap tak beli banyak banyak.
kesian plak pada yang tak sempat beli. hurmmm...


ni barang barang unpack dari 1st bag. ada 1 lagi bag. patut lahhh tak muat nak sumbat benda lain.


ini lah soap yang belil dekat fremantle market tuh.


bahagia betul rasa bila mandi pakai sabun ni.
ngee nge...rasa fresh dengan bau yang asli ni.




ni antara bau bau yang ada.
best lah. memang best sangat. sayang nak pakai. tapi hubbybear cakap, pakai.
simpan lama2 pun nanti tak leh pakai dah lagi sayang.


budak budak ni plak...beli telur ni ah.
yang ni ikan.
kena rendam. sikit2 nanti menetas. nasib budak budak amik ikan.
kalo amik ular ke...katak ke...eiii tak sanggup!


now, telur tu dah menetas. ikan pon dah kuar.
besar gajah dah skang ni.
lupa nak amik gambar.


kangaroo and koala bear ni pon bila rendam air akan jadi besar.
haish. macam macam.


sekian lah sudah kisah Perth Australia.
tak puas cerita. tak puas ada kat sana.

kalau ada rezeki, panjang umur...jumpa lagi kat sana.
seronok sangat.
the best trip so far.


ok lah...habis dah.
tahu lah bila plak nak update blog.

sibuk lah sekarang.
sempat update ig dan facebook saja.

ohh ya, jangan lupa...kalau nak beli
RUDAINI BEAUTE
SHAKLEE
GORGEOUSLEEM

sila whatsapp jujue okeh 0194576425.

angel mask pack lama kasi promotion.
1 botol RM56. 2 botol RM100
skin care RM110
angel mask pack baru RM77
kopi yang lazat dan meletops Luv My Coffee RM69.90

haaa yang nak kurus...dengan shaklee atau nak kurus dengan GS yang confirm 100% kurus...kena sembang asing. auuww.. muahh.

bye....


 
Photobucket