Friday, July 25, 2014

SERBA SEDIKIT TENTANG RAMADHAN 2014

halu people.
boleh cerita lagi ke pasal puasa.
erkk...
 
 
gua sibuk.
sibuk tahap toya mat amin. tak sempat nak update semua ni.
 
just a lil update sebagai syarat cerita pasal Ramadhan yeah...
 
ok.
akid got his raya bike.
amber got his raya bike.
jujue also got his raya bike. = boleh berangan saja lah.

 
bukan apa, kesian. bicycle birthday dah hilang dikebas beruk mak-yei.
beli saja lah kasi ganti.
amber pun melompat nak sama.
bagus lah. mak bapak makcik tok tok lu semua kan ada kilang cetak duit.
yaaaa beli beli beli.

 
oh yer,
juga di bulan yang mulia ini lah FIFA WORLD CUP berlangsung.
sudah lah ting tong bangun sahur, tidur balik. bangun semula pergi kerja.
di tambah pula dengan bola tengah malam. tengah sahur.
wahhh bahagia sungguh Ramadhan kali ini.
orang lain bangun semayang tahjud, sujud syukur.
kita bangun layan bola dengan sepinggan nasi.
bagus! haish.

 
shopping dilupa jangan.
tahun ni memang shop till I drop. yehhh drop my tears mengenangkan duit habis banyak.
kasut anak anak sorang 2 pasang.
kasut mak budak 2 3 4 pasang. auwwwwww....
kasut bapak budak pon dapat sepasang.
baju baju anak anak  dah serupa boleh buka kedai "HARI HARI" muahuahua.
 
 
t-shirt seed atas ni pun tak sengaja terbeli.
sebab murah.
tu pun nasib tak semua ada size. kalau tidak, 3 -3 pattern gua rembat.

 
tahun ni buka puasa, minggu pertama dan kedua kita order mangkuk tingkat hantar kat umah.
lauk ok. not bad.
 nak masak tak sempat.
hari cuti je boleh. tu pun biasa biasa saja.
laki gua tak kempunan pelik pelik.
habis kuat, roti jala dengan kuah durian.
maklum lah Ramadhan kali ni musim durian.

 
minggu ke-3 makan kat umah tokmi, makan mcd dan kfc.
makan luar je.

 
minggu ke-4. masak sikit.
beli lauk sikit.
beli nasi siap dah dekat pasar ramadhan pun ada.

 
masa minggu ke-3 tu, hari isnin...buka puasa dekat G Hotel.
gua kerja. hubbybear kerja.
mummy and anak anak cuti sebab ganti cuti Public Holiday hari Sabtu.
So hubbybear balik kerja, meka ber-4 naik ferry ke island.
gua tunggu kat sini and terusssssssssss gi berbuka dekat G Hotel.


 
letih lah sangat. sampai tertidur.
tengok gaya macam letih puasa.
padahal letih makan.
2 ekor ni....lain lah.
puasa ke tak puasa ke, kalau bab makan, ditolak jangan.
selagi mampu kita bedal sampai penuh.
haha.

 
ok lah.
esok lusa dah nak raya.
jom lah kita teropong anak bulan sama sama.
 
di kesempatan ini, gua nak ucapkan
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
DAN MAAF ZAHIR BATIN.
 
buat semuaaaaa yang membaca ni.
 
saying lu'olls semua..
 
jangan marah marah,
jangan benci benci..
 
kosong kosong yeh.
 
I love you..
muah muah muah.

Tuesday, July 22, 2014

AKID'S SPORTS DAY 2014

21st June 2014, Saturday.
Akid's Sports Day.
and also...
Teachers-Parents discussion day at Amber's school.

fuhhh sibuk sibuk.


Akid masuk lumba lari.
ahhaa..
50m dengan 4x100m
dasyatttt. hahha.




seriously, tak sangka akid lari memang laju.
cayalah.
bangga gua tengok dia lari.



while waiting tu, hubbybear dah kutip kerusi kerusi plastik ni letak bawah bumbung.
sambil lepak tunggu turn akid.
amber plak, guna iphone gua buat amik gambar.
punya banyak gambar dia amik. letih gua kena delete lepas tuh.

tapi ada yang cantik cantik dan unik.
ok lah amber, kalau tak dapat lari macam abang jadi professional photographer pon bedal lah. 


tengok, cantik cantik jugak kan.



berseni..






 

 
siap paksa suruh buat peace.

so glad with my kids.
akid dapat GOLD.
 
 
balik dari sekolah amber plak, glad to hear from her teacher that
she is no.2 in her class and also in the whole school. (4 years).
she is 1 of the best students.

iyolah....4 tahun baru.
jauh lagi tuh.


what ever it is, 
hubbybear and me will always support our children.
ermmm walaupun hubbybear tuhh sikit sikit nak marah.
sikit sikit nak angin. semua tak boleh. tapi actually, sebab sayang lah dia garang sangat.
macam gua ni susah sikit.
mudah cair dengan anak anak.
haishh..

but don't play a fool with me.
i'm unpredictable.
dari tengah senyum, tengah gelak boleh tukar jadi hantu kalau tak kena gaya.
apa pun, never ever cross the border.
i don't like it.




habis semua sports and what so ever dekat sekolah amber tuh,
kitaorang pun balik kampung hubbybear at alor star.

ibu mertua gua buat makan makan.
jemput bisan bisan dia.
nasi dagang nokk...
fuuhhh. 





itu saja lah, nak cerita.

bottom line, jangan halang apa anak anak minat. apa anak anak suka.
jangan terlalu kongkong. jangan terlalu sekat.
lepas sikit, tapi kena selalu tengok. selalu pantau.
kena support. mana yang tak betul, kena tegur.

pray for the best,
hope for the positive,
believe in each other.

yehhhh..

majulah sukan untuk negara.

thank you.

Photobucket

Tuesday, July 15, 2014

FATHER'S DAY 2014

hah!!
siapa yang nak gambar besar. tak puas kata nya.
auuw....bukan ahkak taknak besarkan gambar, tapi sajer je letak kecik kecik.
biar lu semua kecik kecik mata, rapat rapat muka ke screen nak tengok.

suker seksa lu olls.



eh, macam over plak bila baru nak cerita pasal father's day.
tak apa lah.
lu semua pun dah faham kan...gua memang selalu keretapi yang last.
nanti bila dah masuk deepavali baru keluar cerita hari raya puasa. kan kan kan?


masa celebration of father's day tu, weekend tu i was on duty.
so, tak apalah...angkut 3 orang ni sama.
anggaplah ini as father's day treat.
auuw..
hahhaha.
lagipun before tu kan dah makan dekat khuntai sempena sambutan birthday tokba and father's day jugak.



yeah, i celebrate mother's day, father's day.
but it doesn't mean i only appreciate them on that day only.
kita kena lah celebrate mak bapak kita setiap hari.
but apa salahnya sekali sekala kita celebrate hari hari istimewa macam ni.


seronok budak budak ni kalau mama on duty.
2 hari non stop dalam swimming pool jer.
budak budak 2 orang ni tak layan la kids pool.
belasah pool orang tua.
akid dah tak perlu pelampung tangan. dah pandai.
amber still guna pelampung tangan.
tapi gaya perrghhh macam perenang antarabangsa.


sebab father's day kan,
so kita kasi chance objek baju hitam tu lepak kat belakang tuh macam orang kaya.




and yang best nyer,
petang father's day tu, mummy datang bawak cake & pizza.
datang bawak tokba tokmi jugak!!


so glad.
i am so happy with my family.
love them. all of them.


oppss cake senget dalam kotak. hahaha.
tapi sedap cake ni.



Happy Father's Day to the 2 fabulous father and Happy Birthday (14th June) to my greatest dad in the whole wide world.

habis makan, tokba tokmi mummy pun balik...
hubbybear and the kids lepak dalam bilik..
jujuelopez...sambung buat kerja sampai pukul 11pm. arrghh..

Photobucket

Monday, July 7, 2014

HOW TO LIVE A HAPPY LIFE

HOW TO LIVE A HAPPY LIFE,
JUJUELOPEZ STYLE.

to be frank my life isn't happy all the time.
there are times where i feel down, i feel sad.
but i have my own way...to make it fun and happy.

1. HAVE FAITH IN YOUR GOD.
everything happen for a reason. trust in HIM. HE knows best.
GOD has HIS very own way to give you punishment or rewards.
What you give you get back.

If you think people hurting you so bad, just have faith that sooner or later they will feel the same pain.
But, sometimes we have forgotten that the pain that we felt is because the pain that we put on others.
example, you think he/she is hurting you so bad. and you are cursing him/her. but did you realize that you have hurt someone else at the same time?
don't you think that GOD is fair enough to let you feel the pain.

ohhh yeah. 
i always remember, before doing something crazy and stupid...i always think of..
"what if it happen to me"
this is my guide line.


2. SING A LOT.
who cares if your voice is like hell! hahaha..
you are not singing for the world. you sing for yourself. so sing!
kalau rasa gembira tepuk tangan. clap clap..
hahaha.

3. LISTEN TO A HAPPY MUSIC.
lu sibuk dengar lagu frust macam tiada esok bagi mu dah kenapa!!!
dengar la lagu lagu yang boleh membangkitkan semangat.
contoh?
ntah... kalau gua...
dengar la Metallica ke... baru lah rasa fresh.


4. I DON'T FORGIVE PEOPLE EASILY BUT I FORGIVE THOSE WHO SEEK FOR FORGIVENESS.
come on, don't tell me to be too nice by forgiving every sin you did to me?
hahaha.
but if you come and seek for forgiveness, i will forgive you.
people who do not seek for forgiveness is an ego people. so why do you want to forgive arrogant people?
not worth it. so let them carry their sin until they die because they are so proud of their sin and never bother to ask for your forgiveness. so, why worry.
life is simple. don't make it complicated.


5. ADMIT YOUR MISTAKE.
if your mistake that makes you unhappy, so admit it and learn.
don't ever think of it again. its a mistake and it happened. 
i tak, tahu buat silap...tapi masih tercari cari. masih tersebut sebut.
words like "if only i had.." "i should have.." "i should.." are bullshit.
you are just fooling yourself by thinking of the things that you should do in the past. hello, what right is right. wrong is wrong. you know whether you did that or you did this...you can never change the wrong thing to become right.
so just let it go...



6. DON'T BOTHER.
eh lantak lah orang nak buat apa dekat lu. 
don't worry.
they mess with you today, people will mess with them tomorrow.
so enjoy the show.
i've seen so many things already.
u mess with me and now i'm laughing at you looking at your miserable life.
fair rite?
so don't bother. 


7. SPEND YOUR TIME WITH PEOPLE WHO LOVE YOU.
don't go chasing for something that you don't have.
come on... family loves you. friends love you.
no boyfriend? no girlfriend? so what???
bottom line, when you are surrounded with people who really love you..
they treat you like a king/queen. hahhaa..



8. FIND HAPPINESS THAT IS MEAN FOR YOU.
if its not yours, then you will never be happy.
if its not there yet, wait. 
your time will come.
but dont rush in finding happiness because you'll end up unhappy.

ok people...
take care.



nah dengar lagu happy ni.
loveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee this song.

come dance with me.